272 Soffbord Cassina 834 Cicognino

435a_med.jpeg
  • 435a_sm.jpeg
  • 435b_sm.jpeg
  • 435c_sm.jpeg
  • 435d_sm.jpeg
  • 435e_sm.jpeg

Ikoniskt soffbord från Cassina. Modellen heter 834 Cicognino och formgavs av den italienske formgivaren och arkitekten Franco Albini år 1953.

Bordet har en rund skiva som stöttas av tre ben varav ett sträcker sig över bordsskivan och med den lilla kröken fungerar som ett handtag. Svartmålad ask.

  • Skick:Bra begagnat skick
  • Storlek:Diameter 380mm, Höjd 400/800mm

 

  

 

  
Värdering8 000 SEK
Slagavgift (inkl. moms)100 SEK
Fraktavgift (från)300 SEK

Cassina (1927-)
Italy

I kategori Varumärken
Cassina   (1927-)
Cassina är en italiensk möbeltillverkare och designfirma som har spelat en betydande roll inom den modernistiska och samtida möbeldesignen. Företaget grundades 1927 i Meda, Italien, och har sedan dess varit känt för sitt samarbete med framstående formgivare och sitt engagemang för innovation och kvalitet. Företagets bidrag till möbeldesignens historia har gjort det till en respekterad och inflytelserik aktör inom den internationella designvärlden. Cassinas produktportfölj inkluderar en mångfald av möbler för hemmet, kontor och offentliga miljöer. Företaget har samarbetat med många ikoniska formgivare, inklusive Le Corbusier, Charlotte Perriand, Pierre Jeanneret, Gio Ponti och många andra. Ett av de mest ikoniska samarbetena är Le Corbusier, Pierre Jeanneret och Charlotte Perriands "LC Collection," som inkluderar ikoniska möbler som LC2 och LC4. Dessa möbler anses vara klassiker inom modernistisk design och representerar ett perfekt exempel på Cassinas engagemang för att tillverka och bevara klassiska möbelverk.

Franco Albini (1905-1977)
Italy

I kategori Formgivare
Franco Albini (1905-1977)
Franco Albini var en framstående italiensk arkitekt och formgivare som spelade en betydande roll inom modernistisk design under 1900-talet. Med sin karakteristiska stil och innovativa tillvägagångssätt blev Albini känd för att skapa funktionella och estetiskt tilltalande möbler och arkitektoniska verk. Han var en pionjär inom användningen av material som trä, metall och glas och utforskade nya tillverkningsmetoder för att skapa unika och hållbara designlösningar. Albinis arbete präglades ofta av enkelhet och rationalitet, där varje detalj hade en tydlig funktionell och estetisk betydelse. Han var känd för att integrera traditionella hantverkstekniker med modern designestetik, vilket resulterade i ikoniska möbler och byggnader som fortfarande hyllas för sin tidlösa design. Bland hans mest kända verk finns den ikoniska Margherita Armchair och den modernistiska bostadskomplexet "La Nuvola Bianca" i Milano. Albini's inflytande sträcker sig långt bortom hans samtid och hans arv lever vidare genom generationer av formgivare och arkitekter som fortsätter att dra inspiration från hans banbrytande verk.
Kontakt

Rekomo Auctions

Box 24148

400 22 Göteborg

auctions@rekomo.se

Följ oss

© Software Copyright 2024 Skeleton. All rights reserved.